Módszertan

Eszköztár

A vezetőfejlesztés-központú konzultációk alkalmával az objektív megközelítés, a tudományos alapok ugyanolyan fontos szerepet kapnak, mint az empatikus és bizalmi atmoszféra.

What’s Your Genius™

A 7 éven át, a világ 25 országában, 197.000 ember bevonásával készült tanulmányunk a visszaigazolása és fundamentuma annak, amiről az Innermetrix beszél. A Csúcsteljesítményt, az elégedettséget a munkánkkal, a napi boldogságot mindenki képes elérni, hiszen mindenkinek vannak tehetségei, csak fel kell tudni ismerni, és helyesen alkalmazni őket.

Az ADV Kombinált Betekintések Profil három világszintű profil kombinációja. Az “A” az Attribute Index rövidítése, megmutatja, hogyan gondolkozik és hoz döntéseket. A “D” a DISC Index rövidítése, méri a természetes Viselkedési stílusát, és a “V” a Values (Értékek) Index rövidítése, mely képet ad az Ön motivációjáról és hajtóerőiről. Összességében választ adnak a Mi? Miért? és Hogyan? kérdésekre. 

Mi az Ön természetes tehetsége? 

Miért motivált abban, hogy ezt használja? 

Hogyan képviseli ezt a külvilág felé?

ADV Kombinált Betekintések Riport

Riport

Attribute- Index™ 

Ez az Eszköz, az Innermetrix legnagyobb vívmánya. Teljesen egyedülálló a világpiacon, és a világ egyik legjobban bevizsgált diagnosztikai eszköze. Tulajdonságai páratlan lehetőségeket nyújtanak a tanácsadó számára az azonosítási tevékenységében, a Vezetőfejlesztés során. Ezzel az eszközzel NEM csak az egyéb tesztekből ismert, és pusztán magatartásalapú HOGYAN-ra, hanem a MIÉRT-re (Miért vagyunk ilyenek?) kapunk választ.
Az Attribute-Index 20 év alatt 28 egyéni, és 19 szeparált vizsgáló által teljesített Validitástanulmány során, érvényesnek lett értékelve.

Az Attribute-Index megfelel az amerikai Pszichológiai Társaság (APA) diagnosztikai eszközökre vonatkozó feltételeinek, és az amerikai EEOC – Egyenjogúsági hivatal által szigorúan felállított normáknak, a munkaerő alkalmazási szakvéleményre vonatkozóan. A Validitás a következő területeken is bizonyított: Construct validity, Face validity, Predictive validity, Concurrent validity. Ezenkívül további és folyamatos kutatómunkák támasztják alá ennek az Üzleti Eszköznek az egyedülálló értékét.

IMX Tehetség Index

Mi az Ön természetes tehetsége?

Dr. Robert Hartman professzor Formális Axiológiájára, és annak a megértésére alapul, hogy az Emberek hogyan értékelik a környezetüket és azokat a tényezőket, melyek a döntéseiket együttesen befolyásolják.
Ennek a riportnak az értelmezése a megmutatja, hogy jelenleg milyen önbizalommal, szereptudattal és önirányítással rendelkezel. Ez befolyásolja végső soron az egész teljesítményt.

IMX Érték Index

Mi az Ön motivációja?

A riport mögött álló tudományos háttér Dr. Eduard Spranger és Gordon Allport munkáján alapszik. Az Emberek értékvonatkozású beállítottságáról és meggyőződéséről, melyek nagyban befolyásolják a viselkedésünket. Arra ad választ, hogy hosszútávon mi hajt előre és motivál, vagy mi vált ki szenvedélyt valakiből.

IMX DISC Index

Hogyan képviseli a tehetségét a külvilág felé?

Dr. William Marston munkája az emberi viselkedésről, illetve arról, hogyan szoktunk cselekedni. A riport ismeretével megismerjük a természetes és adaptív stílusunkat. Ennek az információnak a tudatában megismerjük a viselkedésbeli erősségeinket, a fejlesztésre javasolt területeket, könnyebben ki tudjuk alakítani a legideálisabb munkakörnyezetet, ahol minimalizálhatjuk a stresszt a teljesítményünk kibontakoztatása érdekében.

Mohácsi Györgyi

Generali, Head of HR Business Partner & Organizational Design

Csilla szakmai megközelítése a legszkeptikusabb vezetők kíváncsiságát is felkelti a vezetőfejlesztés iránt.
Ott állított kihívások elé, ahol a legnagyobb szükségem volt rá, és bíztatott, hogy lépjem át azokat a korlátokat, amik visszatartanak.
Pozitív és gondoskodó vezetési stílusa, nyitott és őszinte atmoszférát teremtett, s kiválóságra ösztönzött. Coaching ülései jelentős hatással voltak mind magán, mind szakmai életemre vonatkozóan.

Személyes – Hogy érzik magukat a munkatársak a szervezetben?

Munkatársi azonosulás a vállalati célokkal – Mindenki az eredmények és profit elérésén dolgozik?

Személyzeti munka (HR) – Milyen hatékonyan támogatják a munkatársakat?

Csapat hatékonyság – Milyen erősek és hatékonyak a munkacsoportok?

Vezetés – Milyen bizalmi tőkével és motiváló képességgel rendelkezik a vezetés?

Stratégia és tervezés – Mennyire erőteljes és biztos a stratégiájuk?

Ügyfélszolgálat – Mennyire lojálisak az ügyfeleik?

Értékesítés és marketing – Van az üzeneteknek hatása és eladnak az értékesítők?

Szervezeti kultúra, értékek – Milyen összetartó ereje van, és mennyire van jó hatással a működésre?

Menedzsment – Milyen hatékonyan menedzselik a dolgokat?

Az Innermetrix megközelítése egy teljeskörű tanácsadási folyamat. Az egyébként bonyolult vállalati struktúrákat 11, egymástól független, de mégis kölcsönhatásban működő, a teljesítményt egyformán befolyásoló központi kompetencia területre bontjuk, és így vizsgáljuk.

Az állapotfelmérés segítségével pontosan beazonosíthatóak a működésnek azon területei, ahol fejlesztések megvalósításával növelhető a szervezeti egészség.

OHC Szervezeti Egészség Felmérés

Vállalkozóknak és magánszemélyeknek

Szolgáltatások

Cégeknek és vezetőknek

Szolgáltatások

Hogyan tudok segíteni?