Esszencia

Levente egy nagyon nehéz időszakban talált rám. Arra vágyott, hogy visszakapja az életörömöt és életenergiát, meg tudja valósítani régóta dédelgetett álmait és merje megmutatni magát. Az első sikerek alig pár alkalom után jelentkeztek és Levente azóta is halmozza a megvalósított álmokat, tele van lendülettel és élvezi az életet.

Levente Svájcban élő ötvenes vezető, két tizenéves lány édesapja.

Leventével körülbelül egy évvel ezelőtt kezdtünk el együttműködni. 6 hónapon át dolgoztunk együtt intenzíven, azóta pedig alkalmanként találkozunk. Ez az interjú az együttműködésünk intenzív szakasza után készült.
 

Ahonnan indultunk

A kezdetek

Levente egy ismerőse elbeszélése alapján keresett meg engem egy olyan időszakban, amire ő utólag úgy tekint vissza, mint a “gödör alja”. Ahol nincs lendület, nincs életöröm, nincs bizalom sem magában, sem a jövőben. Csak sok-sok kérdőjel, vágyak és ötletek, amik nem tudnak tettekké válni. Halogatás.

A folyamat célja

Vízió

Levente azt fogalmazta meg célként, hogy szeretne ismét az az elbűvölő srác lenni, aki könnyedén és örömmel mutatja meg magát, látható és önazonos, és sugárzik róla, hogy élvezi az életet.

Ahová jutottunk

Az első mérföldkő a felmérés volt (az IMX-ADV tehetségriport), illetve ahogyan azt
Levente kiemelte, nem is feltétlenül maga a felmérés, hanem annak a kielemzése. A felmérés és az elemzés segített az éppen akkor a gödör alján lévő Leventének rálátni arra, milyen erőforrások vannak a tarsolyában. “Olyan fegyvereim vannak, ami másnak nincs”- mondta ő. Hosszú idő után először érezte, hogy büszke lehet magára. És az önmaga iránt érzett büszkeség mellé megkapta azt is, mit érdemes a fejlődésének fókuszába állítania: a cselekvést, a megvalósítást.

Levente már a közös munkánk elején belefogott a megvalósításba, és örömmel konstatálta, hogy ez azonnal pozitívan hatott a lendületére és további tervei megvalósítására. “Beindult a rakéta” - mondta.

Meghatározó mérföldkőként tekint arra is, amikor a folyamatunk részeként arra kérte az ismerőseit, hogy adjanak neki pozitív visszajelzéseket. Ebben a mozzanatban már maga a felkérés is előrelépés volt, hiszen Levente elmondása alapján korábban egy ilyen kérésre a gyengesége kinyilvánításaként tekintett volna. És most mégis meglépte és a jutalma hatalmas mennyiségű megerősítés lett a számára fontos emberekről, ami nem csak őt erősítette meg, hanem a visszajelzést adó emberekhez fűződő kapcsolatára is megerősítően hatott.

3500 +

óra Coaching ülés

1300 +

óra Innermetrix senior tanácsadói tapasztalat

13+

év Coaching, vezetőfejlesztés tapasztalat

16+

év vezetői tapasztalat

A konkrétumok

Levente az együttműködésünk elején megosztotta barátaival azt a vágyát, hogy elmélyíthesse a kávézás művészetével kapcsolatos ismereteit. A barátai befizették egy barista-tanfolyamra, amit ő azóta elvégzett és aminek a gyümölcseit azóta is élvezi. A napi tíznél is több kávét fogyasztó junkyból tudatos és mértékletes fogyasztó lett, aki napi kettő tökéletesen elkészített latte macchiatot iszik, már tudja milyen profi kávéfőzőt fog venni otthonra, azt milyen öntöttvas lábakon álló, uszadékfából készített asztalra fogja helyezni és alig várja, hogy tudományát és örömét az otthonába látogató barátaival is megossza.
Második vagy harmadik alkalommal találkoztunk, amikor feltűnt, hogy a megjelenése is megváltozott, stílusos kabátban érkezett az ülésünkre. Az együttműködésünk időszaka alatt Levente gyakorlatilag a teljes ruhatárát lecserélte. Tudja, milyen gyártó termékei azok, amikben igazán jól érzi magát, és csak ilyeneket vásárol. És tudja, hogy ezt megérdemli. És örömmel engedi bele magát az elbűvölő férfi képébe.

Régi vágyak, a pillanat öröme

Az elmúlt hónapokban Levente régi vágyának engedve a golfozást is kipróbálta. Megtalálta a tökéletes edzőt, akivel rendszeresen gyakorol. Azt is tudja mik a következő lépések: letenni a vizsgát, belépni egy golf-klubba. Csillogó szemekkel és sugárzó energiával mesél arról, hogy úton van.
Az “élvezni a pillanatot, a jelenlét örömét” leíró skálán 5-ről 9-re jutott. A kávézás vagy épp a golfozás mellett ez abban is megnyilvánul, hogy Levente olyan régi mintákat írt felül, mint hogy dolgozni csak keményen lehet, az irodában. Széles mosollyal az arcán számolt be egy friss élményéről, amikor egy kellemes kávézó teraszán, finom kávét kortyolgatva intézte a munkahelyi leveleit, telefonjait. És arról, hogyan alakultak át a Svájc és Magyarország között rendszeresen megtett utak. Egy ideje tudatosan Olaszországon keresztül utaznak és egy éjszakát egy szép szállodában töltenek valamelyik romantikus olasz városban.

És hogy mi mindenre hatottak még a megvalósított tervek és a pillanat öröme? Például a családi kapcsolataira. Levente rendszeresen és tudatosan szervez programokat a lányaival és sokat beszélgetnek. És a minőségi időtöltés a feleségével is újra bevett gyakorlat lett. A munkahelyén pedig közösségépítő szerepbe került: havi rendszerességgel közös ebédet szervez a cégnél dolgozó magyarok számára.

Levente időközben Certified Information System Auditor oklevelet is szerzett, ami egyrészt egy komoly szakmai teljesítmény, de ami talán ennél is izgalmasabb, hogy Levente büszkén tudta megosztani szakmai sikerének hírét a környezetével. Erre a láthatóság felé tett fontos lépésként reflektál.

Hogyan éltem meg én a folyamatot?

Levente úgy adta meg nekem a bizalmat, hogy ő volt az első ügyfelem Zürichben. Nagyon mélyről indult és teljesen lenyűgözött az elkötelezettsége, és hogy milyen rövid idő alatt milyen látványos fejlődést ért el. Alig pár alkalom után megjelent az elbűvölő, nyitott férfi, aki ott élt Levente vágyaiban és emlékeiben a kezdetektől fogva. A találkozóink remek hangulatban teltek, mindkettőnk számára felemelő élményt nyújtottak.

Visszajelzés a közös munkánkról

“Az első három szó, ami eszembe jut rólad, az a bizalom, a hitelesség és a jóindulat. Ha pedig egy képbe kellene sűrítenem, hogy miért vagyok hálás neked én, az valami olyasmi lenne, hogy megbízható és hiteles társ vagy az útkeresésben és az úton tartásban is.”

Korábbi ügyfeleim:

Legyél a vendégem egy ingyenes önismereti utazásra

Letölthető anyag

Iratkozz fel a levelezési listámra, hogy egy letölthető célmeghatározó anyaggal segíthesselek!

Köszönöm, hogy feliratkoztál! Figyeld az email fiókod!

Beszélgessünk!

Ha még nem jártál nálam, egyeztessünk egy időpontot!

Az első alkalommal ismerkedünk, beszélgetünk. Te elmondod, miért és miben keresel segítséget, én elmondom, mit kell tudnod a coachingról/ folyamatról és hogyan tudok segíteni. A beszélgetés alatt mindketten érzékeljük a kettőnk közt kialakuló teret, szimpátiát, és ha létrejön a kémia, szerződünk egy konzultációs folyamatra.

Egyeztessünk időpontot